4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Ana sınıfı öğrencilerimizle 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında HAYED Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Kerem ÖZDEMİR’i okulumuzda konuk ettik. Öğrencilere, hayvanlara nasıl yaklaşmaları gerektiğini ve onlara nasıl yardımcı olabileceklerini anlatan Kerem ÖZDEMİR; hayvan sevgisinin insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştireceğini vurguladı.

İlkokul öğrencilerimiz ise öğretmenleri ile birlikte Çatalarık Hayvan Barınağını ziyaret etti. Öğrenciler, sevgiye muhtaç hayvanlarla güçlü bir bağ kurdu. Onları korumak ve haklarına saygı duyulması gerektiğini savunan öğrenciler oradaki çalışanlara merak ettikleri soruları sorup cevaplarını can kulağı ile dinlediler.

Ortaokul öğrencilerimiz de Fethiye Ata Okulları Emel Karaca Salonunda hayvan kostümlerinden oluşan kendi tasarım kıyafetlerini giyerek sunum yaptılar. Sunumun ardından hayvan hakları bildirgesini dağıtarak hayvan sevgisinin önemini vurgulandı.